Bahan-Bahan :
6 biji telur (2 putih dibuang)
100 gm gula halus
100 gm tepung Hong Kong
60 gm tepung jagung
50 gm air sejuk
1 sudu the baking powder
2 sudu ovalette
75 gm mentega dicairkan
Bahan Cream luar :
250 gm cream cheese
1 cawan susu pekat manis
Bahan toping :
Keju Cheddar diparut
Cara Membuat :
Campurkan semua bahan kek kecuali mentega, dan dipukul hingga kembang dan pekat.
Masukkan dalam acuan dan dibakar 160 C selama 45minit – 1 jam.
Sejukkan dan bila dah sejuk belah 2.
Pukul cream cheese dan susu pekat hingga sebati dan sedikit gebu.
Sapukan antara dua lapisan dan dikeseluruhan kek.
Tabur dgn cheese yg diparu (Untuk hiasan)
Sedap nya.. Macam nak try buat aje ! hehe . Btw Selamat Mencuba :)
Sumber : Blog Bonda
sodapnye cheese nye tuhh
ReplyDeleteHaha. nak try lah nanti! ;) Thankyou for the inform.
ReplyDelete