4-5 orang
Bahan-bahan:
- 4 batang carrot
- Gula (anggaran 2 sudu besar)
- Susu Pekat Manis (anggaran 6-8 sudu besar) / Fresh Milk
- Air masak secukupnya
Cara-cara
- Carrot di cuci dan dipotong kecil.
- Blend carrot dengan air.
- Tapis ke dalam jug.
- Kemudian blend lagi carrot yang telah di tapis tadi sehingga betul2 menjadi hampas (tiada lagi air carrot) dan tapis.
- Masukkan gula dan susu pekat manis secukup rasa bergantung kepada kemanisan masing-masing. Kacau sehingga gula hancur. Tambah air jika terlalu pekat.
- Untuk menghidang, masukkan ais ke dalam cawan dan tuangkan jus carrot. Sedia untuk di minum. Selamat mencuba dari Lovely Kitchen.
Note : Dapat menghasilkan lebih kurang 1.5 liter jus carrot tanpa ais. :)
Tweet
No comments:
Post a Comment
Assalamualaikum ! Tinggalkan komen korang :)